Wie zijn de 3 kanshebbers voor de Cloud Accountant Award?

De jury is eruit! Vandaag zijn we een stapje dichter bij het antwoord op de prangende vraag: wie wordt dé Cloud Accountant van België? De vakjury heeft de aanmeldingen van alle accountants- of administratiekantoren voor de Cloud Accountant Award dan ook zorgvuldig beoordeeld en geselecteerd. De genomineerden zijn persoonlijk al op de hoogte gesteld. Maak ook snel kennis met onze cloud accountants top 3!

Exact-Cloud-Accountant-Award-2015

Bij iedere nominatie heeft de vakjury onder meer gekeken naar: samenwerking met klanten, mate van verdieping in de branches van klanten, aanbod van diensten, gebruiksvriendelijkheid van de website en uiteraard het gebruik van de cloud.

Dit is de top 3 op alfabetische volgorde:


Wat staat de winnaar te wachten?


De 3 genomineerden mogen zichzelf binnenkort voorstellen aan de vakjury. De jury bekroont vervolgens op 26 november 2015, tijdens Forum for the Future, één van hen tot winnaar: dé Cloud Accountant van België 2015-2016. De winnaar mag zich die titel een jaar lang toe-eigenen. Daarnaast wint hij een jaar lang PR aandacht en exposure vanuit Exact.

Waar is de vakjury naar op zoek?


De Cloud Accountant vertegenwoordigt “de nieuwe accountant”. De accountant die niet alleen maar met z’n hoofd in de cijfers zit, maar de accountant die zijn klanten voorziet van gevraagd én ongevraagd advies. De accountant die de status quo van de accountancybranche continu blijft uitdagen. Dát is dé Cloud Accountant van België.

De vakjury van de Cloud Accountant Award bestaat uit: Benoît Vanderstichelen & Bart Van Coile (voorzitter en ondervoorzitter IAB), Ann Vanbergen (beheerder van taxExpert.be), Freddy Michiels (hoofdredacteur KMO Insider) en Gerrit Veltkamp (Thought Leader Accountancy bij Exact).

Benoît Vanderstichelen merkt op dat het vakgebied verandert. “Een aanzienlijk deel van de activiteiten van de accountants zal de komende jaren veranderen of verdwijnen. Het is dus van belang dat accountants hun diensten aanpassen. Digitalisering helpt daarbij. Sommige kantoren hebben zelfs al een achtergrond in IT en niet alleen maar in accountancy.”

Gevolg is ook dat het profiel van de boekhouder verandert. “Het beroep van boekhouder is momenteel een knelpunt beroep”, zegt Freddy Michiels. “Er worden nieuwe skills gevraagd van een boekhouder. Hij moet de vertrouwenspersoon worden van ondernemers. En natuurlijk moet hij die rol ook waarmaken.”

Ann Vanbergen ziet inderdaad dat de relatie tussen de boekhouders en accountants en hun klanten wijzigt. “Een boekhouder moet op de hoogte zijn van de situatie van zijn klanten. Persoonlijk contact is belangrijk. Pas dan kan hij goed gepast advies geven. Juist op die manier is er groei mogelijk.”

May the best online accountant win!

Exact wil alle kantoren die zich hebben aangemeld maar die helaas niet de top 3 hebben behaald, bedanken voor hun deelname en inzet. Uiteraard wensen wij de 3 finalisten heel veel succes met hun presentatie. Wilt u op de hoogte blijven van deze spannende strijd? Hou dan de website én onze Twitterpagina in de gaten via #CloudAwardBE!

Afspraak tijdens Forum for the Future op 26 november voor de uitreiking van de Cloud Award 2015-2016!

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel