Van accountant naar businesscoach

D’expert-comptable à coach business

Sommige mensen delen selfies in ongemakkelijke poses, anderen showen op YouTube hun ‘zangtalent’. En dan zijn er ook nog mensen die na een doktersconsult doodleuk hun kwaaltjes en privé-details tweeten. Allemaal symptomen van de aandachtseconomie van vandaag de dag.

De aandachtseconomie is overal

Maar wacht eens even. Wat heeft dit te maken met boekhouding? Zeg nu niet meteen 'helemaal niets' om vervolgens een foto van uw kat die ‘iets leuks doet’ te instagrammen. De reden is simpel. Ook in het bedrijfsleven wordt de aandachtseconomie steeds zichtbaarder.

Klanten willen meer dan een traditionele accountant

Gelukkig is het nog niet zover dat managers in Gangnam Style vergaderen. Maar we zien het wel terug in de verwachtingen van klanten. Zij verwachten steeds vaker persoonlijk advies en betere service. Ze zoeken geen traditionele accountant, maar iemand die het bedrijf kan coachen.

Het wordt tijd om uw diensten te ontwikkelen

Een proactieve adviseur doet meer dan alleen cijfers controleren en de boekhouding doen. Dat is iemand die nieuwe ideeën kan aandragen. Een goeroe, wiens wijze woorden helpen om het bedrijf te laten groeien. Om aan deze veranderende verwachtingen te kunnen voldoen, moet u uw aanpak veranderen.

Ontdek het zelf, lees onze whitepaper

Onze whitepaper helpt u om samen met uw klanten een bedrijfsplan op te stellen. Een steuntje in de rug om een echte businesscoach te worden. En dat is wel zo handig. Vooral met het oog op nieuwe technologieën die administratiewerk automatiseren en kostenbewuste klanten die persoonlijke aandacht en een hoog serviceniveau verwachten. Eigenlijk heeft u geen keus. U moet mee met de tijd.

Download de whitepaper

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel