5 argumenten om je in te schrijven voor de Exact Cloud Award

Alles verandert, dus ook het accountancyvak. De vraag is: hoe ga je er mee om? Ben je actief bezig om zaken te vernieuwen en te verbeteren of zit je in de afwachtmodus? Test jezelf door je in te schrijven voor de Exact Cloud Award 2016. Dit brengt je veel meer dan alleen een award. Het selectieproces dwingt jezelf na te denken over je bestaansrecht. Dat leidt tot een stukje bewustwording over de toekomst en de weg er naar toe. Als jury voorzitter van de Exact Cloud Award roep ik alle accountants en administratiekantoren op om de uitdaging aan te gaan.

CA2015


Jezelf uit de markt prijzen


Ik sprak laatst een accountant die de noodzaak tot veranderen zag. Hij wilde met software zijn administratieproces stroomlijnen, want er ging veel tijd verloren aan uitzoekwerk en het compleet maken van dossiers. Daardoor kwam het regelmatig voor dat medewerkers taken opstartten, maar deze na een paar uur werk weer moesten staken, omdat relevante zaken en stukken ontbraken. De accountant besefte dat zijn kantoor door deze inefficiëntie, op het punt stond zichzelf uit de markt te prijzen. Helaas vonden zijn partners dat ze nog best op de huidige manier verder konden. Werkwijzen aanpassen zou pas plaatsvinden als er klanten weg zouden lopen.

Het probleem van ‘de waan van de dag’


Dat was nog niet het geval, maar er kwamen al een aantal jaren geen klanten bij. Ik vroeg wat zijn visie en strategie was. De accountant gaf toe dat jongere ondernemers boven op hun cijfers willen zitten, al besteden ze hun administratie uit. “Daarin kunnen wij nog niet ondersteunen”, bekende hij. Maar jullie gebruiken Exact. Daarmee kan je de klant inzicht geven, ook al doen jullie de administratie, probeerde ik. “Dat doen we dus niet, onze meeste administraties staan allemaal nog op onze eigen server. Door de waan van de dag komen we er niet aan toe om onze processen aan te passen.” Als zijn kantoor op de huidige voet doorgaat, zie ik het somber in.

Hoe kan de Exact Cloud Award helpen?


Zorgelijk verhaal, zie ik je denken. Wat heeft dit te maken met de Exact Cloud Award? Laat me dit uitleggen. Er zijn veel accountants- en administratiekantoren die worstelen met hun toekomst. Begrijpelijk, maar veranderen en investeren is noodzakelijk om relevant te blijven voor de nieuwe generatie ondernemers. Door je in te schrijven voor de Exact Cloud Award krijg je tools in handen hoe jij de toekomst aan kan. Nog meer overtuiging nodig?

5 argumenten om je in te schrijven


De Exact Cloud Award winnen is leuk, maar meedoen is nog veel nuttiger! Dit leidt namelijk tot vergroting van het bewustzijn en wel hierom:

  1. De vragenlijst dwingt je om na te denken over: wie ben je als kantoor, wie wil ik zijn, wat is mijn focus en hoe wil ik dat bereiken?

  2. Door mee te doen, profileer je jezelf. Je klanten zullen er blij mee zijn. Het is immers zichtbaar dat jij jezelf blijft ontwikkelen. Alleen de nominatie kan al tot trots leiden bij je klanten.

  3. Veel accountants- en administratiekantoren hebben moeite om nieuwe klanten te werven. Als ik websites van kantoren bekijk, zet iedereen de ondernemer centraal en is daarin uniek. Maar wat is uniek aan de administratie voeren en het samenstellen van de jaarrekening? Als je echt uniek wilt zijn, zet je woorden dan om in daden. Door mee te doen aan de Exact Cloud Award maak je hiermee een mooie stap.

  4. Behoor je tot de genomineerden, dan ga je samen met de jury nadenken over de vraag: wat is nu werkelijk mijn bestaansrecht? Als je dat kunt uitleggen, dan helpt je dat ook in je verhaal richting (potentiële) klanten. Zij zullen dat op hun beurt weer doen richting andere ondernemers. Het bekende sneeuwbaleffect.

  5. Ben je doorgedrongen tot de laatste 15 genomineerden, krijg je een professionele training op het effectief inzetten van social media voor jouw persoonlijke campagne. Mooi meegenomen toch?


Schrijf je nu in en ga de uitdaging aan!


Het m duidelijk zijn. Winnen is leuk, maar meedoen leidt al tot winst. Wacht niet af, schrijf je in voor de Exact Cloud Award en krijg handvatten voor een succesvolle toekomst.

Schrijf je direct in!

Volg de Exact Cloud Award ook via Twitter via de hashtag #cloudawardbe.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel