[PERSBERICHT] Schaalvergroting bij scholen: de school als KMO

oktober 18, 2016

Veranderend onderwijslandschap vraagt om aangepaste online tools

Brussel – Om tegemoet te komen aan het veranderende onderwijslandschap, moeten scholen ook hun administratieve software op punt stellen. Informat, de marktleider in schoolsoftware in Vlaanderen, gaat daarvoor samenwerken met Exact, dat boekhoudsoftware in de cloud aanbiedt.

Nota Crevits

Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits wil schoolbesturen meer slagkracht geven om blijvend kwalitatief onderwijs te verzekeren. Schoolbesturen krijgen de kans een professioneel personeelsbeleid te ontwerpen. Daarvoor kunnen ze samenwerken of fuseren om een zekere schaalgrootte te bekomen. Die bestuurlijke optimalisatie zou vanaf september 2018 mogelijk zijn.

“Die schaalvergroting binnen de onderwijswereld zorgt ervoor dat scholen meer en meer eigenschappen van een KMO krijgen,” zegt Siegfried Van Haesevelde, algemeen directeur van Informat.

Boekhouden in de cloud

Om ervoor te zorgen dat schoolbesturen in de toekomst op een efficiënte manier hun boekhouding beheren, kiest Informat voor een partnership met Exact, dat boekhoudsoftware in de cloud aanbiedt. “We zijn er van overtuigd dat Exact de juiste partner is om scholen op boekhoudkundig vlak hierin te ondersteunen. Dit zal er ook voor zorgen dat Informat zich nog meer focust op de specifieke schooladministratieve processen,” zegt Van Haesevelde.

Scholen die Informat gebruiken voor hun leerlingen- en personeelsadministratie, kunnen gratis gebruikmaken van de koppeling tussen Informat en Exact.

Over Exact

Exact inspireert kmo’s, scholen en accountants om te groeien. Zij dragen de economie, wij ondersteunen ze daarbij. Net als onze klanten is Exact niet bang voor het onbekende. We zijn ambitieus en lopen graag voorop. We kennen de uitdagingen en maken software om die te overwinnen. Onze innovatieve oplossingen zijn toegespitst op de bedrijfsbehoeften van onze klanten. Exact biedt kmo’s en hun accountants overzicht over vandaag en inzicht in morgen. Zo helpen we onze klanten van over de hele wereld om hun ambities te realiseren. Exact. Cloud business software.

Over Informat

Informat is al meer dan 25 jaar lang de meest betrouwbare partner van scholen voor alle schooladministratie en is marktleider in zijn domein. Informat biedt perfect geïntegreerde oplossingen voor leerlingen- en personeelsadministratie, registratie van het verbruik en de doorstroom naar de schoolrekening.

Bel direct Chat
Exact. Focus on what's next.