[PERSBERICHT] Exact Practice Management: de boekhouder wordt zakelijk adviseur dankzij 360° klantenbeheer

december 02, 2016

Integratie van klantenbeheer in de cloud stelt boekhouders in staat om snel en grondig advies te leveren en de concurrentie te verslaan

Wemmel – 2 december – Moderne boekhouders zijn op zoek naar kostenefficiënte manieren om zichzelf te onderscheiden in een steeds uitdagendere en meer concurrentiële markt. Boekhouden pur sang is niet langer voldoende om nieuwe klanten aan te trekken en te houden. Het nieuwe boekhouden vraagt integraties met de systemen van klanten. Om voor te blijven op concurrenten moeten boekhouders ook zakelijk advies kunnen leveren dat toegevoegde waarde biedt voor de klant.

Om boekhouders te helpen deze doelen te bereiken, stelde Exact vandaag de Practice Management oplossing voor Exact voor. Dit is een 360°-platform in de cloud, waarin boekhouders de tools en inzichten krijgen om klanten en hun business te helpen groeien. Het platform laat de boekhouder toe om boekhouden, facturatie, CRM en documentenbeheer op één plek bij te houden, en om een 360° overzicht van hun klanten te houden.

Het systeem is bovendien makkelijk in te pluggen op de systemen van klanten, waardoor boekhouders snel dashboards kunnen oproepen die hen een grondig inzicht bieden in de zakelijke activiteiten van hun klanten. Zo kunnen ze advies geven dat verder gaat dan het louter financiële, en een vertrouwensrol opnemen als zakelijk adviseur van de klant.

Die vertrouwensrol vloeit voort uit de filosofie van Exact Practice Management, gebaseerd op het principe ‘management by expectation’ (management gebaseerd op vooropgestelde verwachtingen). Het systeem scant op intelligente manier de systemen van klanten, op zoek naar financiële en operationele resultaten die afwijken van vooropgestelde KPI’s (key performance indicators). Afwijkingen worden gemarkeerd en geseind aan de gebruiker. Die kan dan snel actie ondernemen, vooraleer problemen uit de hand lopen en zonder dat hij of zij manueel meerdere datastromen moet monitoren.

De oplossing helpt ook met het stroomlijnen van administratieve taken, waardoor er tijd vrijkomt voor meer relevante activiteiten. Zo kunnen boekhouders het aanrekenen van werkuren automatiseren, wat zorgt voor een meer accurate facturatie, een direct zicht op openstaande taken en budgetmonitoring. Gebruikers kunnen hun documenten eenvoudig opslaan in Exact Practice Management, documenten toewijzen aan projecten, en snel switchen tussen verschillende taken en projecten.

Het nieuwe Exact Practice Management kan overal en op elk moment worden gebruikt, vanop elk toestel. Het open platform laat makkelijke integraties toe met andere oplossingen, zoals software voor jaarrekening, salaris en fiscaliteit.

Daarnaast is er het Exact opleidingsprogramma voor accountantcy, dat boekhouders helpt om de soft skills te ontwikkelen die ze nodig hebben om hun kantoor efficiënter te managen en om de zakelijke adviseur te worden waar hun klanten nood aan hebben.

“Voor de nieuwe generatie boekhouders is zakelijk inzicht onontbeerlijk,” zegt Erik van der Meijden, CEO van Exact. “Met Exact Practice Mangement kunnen accountants een snel en grondig inzicht krijgen in de productiviteit, facturatiegraad en winstgevendheid van hun zaak. Voor klanten in sectoren gaande van professionele diensten als productie en groothandel zullen accountants nu intelligent en strategisch inzicht kunnen leveren wanneer nodig. Samenwerking en integratie zijn de sleutel tot succes in dit nieuwe tijdperk. Boekhouders moeten het puur financiële overstijgen, en we zijn ervan overtuigd dat we hen daarvoor met Exact Practice Management en de nieuwe dashboards de tools bieden om dat waar te maken.”

Exact Practice Management is nu overal beschikbaar. De nieuwe adviserende dashboards zijn in een testfase, en zullen begin volgend jaar beschikbaar zijn. Voor meer details, ga naar https://www.exact.com/benl/practice-management

Bel direct Chat
Exact. Focus on what's next.