[PERSBERICHT] Exact ontwikkelt platform om ondernemers aan nieuwe klanten te helpen

december 27, 2016

Wemmel – 23 december 2016 – Exact kondigt de lancering aan van het smartplatform Exact Connect. Het platform helpt kmo's om nieuwe klanten te vinden. Exact richt zich nu vooral op accountants – een doelgroep die de onderneming goed kent – maar het is de bedoeling om de dienstverlening in een latere fase uit te breiden, bijvoorbeeld naar marketing- en hr-professionals. Uiteindelijk wil Exact Connect alle kleine en middelgrote bedrijven helpen de juiste nieuwe klanten te vinden.

E-matchingtool

Exact Connect werkt als een e-matchingtool waarmee ondernemers in enkele simpele stappen de juiste accountant kunnen vinden. Het instrument brengt ondernemers in contact met een passende financiële sparringpartner, zodat ze hun doelen makkelijker kunnen bereiken. Het systeem matcht accountant en ondernemer op basis van hun persoonlijke en zakelijke doelen. Ook de ervaringen van andere ondernemers met die accountant, het aantal klanten en de sector waarin de accountant actief is, worden opgenomen in de match.

Het systeem is bovendien makkelijk in te pluggen op de systemen van klanten, waardoor boekhouders snel dashboards kunnen oproepen die hen een grondig inzicht bieden in de zakelijke activiteiten van hun klanten. Zo kunnen ze advies geven dat verder gaat dan het louter financiële, en een vertrouwensrol opnemen als zakelijk adviseur van de klant.

Online platform en app

Accountants gebruiken Exact Connect als een mobiele app: zo krijgen ze meteen een melding als er zich een interessante kans voordoet. De app geeft een overzicht van alle nieuwe businessmogelijkheden en heeft ook een chatfunctie, zodat kmo en boekhouder meteen met elkaar in contact kunnen komen. Door het rechtstreekse, persoonlijke contact kan de accountant de ondernemer meteen bewijzen wat hij waard is. Ondernemers gebruiken Exact Connect als een online platform. Via hun eigen profiel kunnen ze rechtstreeks in contact komen met de juiste accountants.

Jan Lamaire, General Manager Cloud Solutions: "We werken al meer dan dertig jaar lang met ondernemers en accountants. Onze ervaring en onderzoek – zoals de kmo-barometer – tonen aan dat nieuwe klanten aantrekken jaar na jaar de grootste uitdaging blijft. De persoonlijke klik tussen accountant en ondernemer is veruit de belangrijkste basis van een succesvolle samenwerking. Met behulp van Exact Connect proberen we een echte match te creëren tussen beide partijen. Ondernemer en accountant moeten voor elkaar kiezen! Door dat direct contact mogelijk te maken kan er op basis van klik en inhoud direct worden getoetst of de match echt klopt. Wat dan weer input is voor het slimme platform. Zijn beide partijen tevreden, dan wordt de overeenkomst bevestigd op het smartplatform.”

Ambitie

De private bètaversie werd aangekondigd op het jaarlijkse event Exact Live in Nederland, en zal in het eerste kwartaal van 2017 in Nederland beschikbaar zijn, daarna volgen de andere markten. Het platform is nu al toegankelijk voor accountants. Zij hoeven bovendien geen klant te zijn bij Exact om ervan gebruik te kunnen maken.

Lamaire: "Exact Connect maakt het acquisitieproces persoonlijker en toegankelijk voor accountants. Het platform gaat uit van de wensen van de ondernemer om een passende match te vinden. Het is daarbij erg belangrijk dat het op persoonlijk vlak klikt tussen beide partijen. Via Exact Connect kunnen de deelnemers zien wat de gemiddelde responstijd is van elke accountant, en welke beoordeling die persoon heeft op het platform. Ik geloof dat het nieuwe systeem zal zorgen voor een totaal nieuwe gebruikservaring: het is persoonlijker en meer gericht op inhoud. Het nieuwe platform speelt ook beter in op de wensen van ondernemers die willen groeien."

Exact Connect matcht ondernemers en accountants en zal begin 2017 beschikbaar zijn in Nederland. Later in 2017 volgen de andere markten. In een latere fase zal het platform zich ook richten op andere sectoren, maar de nadruk zal blijven liggen op de persoonlijke match tussen ondernemer en serviceprovider.

Bel direct Chat
Exact. Focus on what's next.