De boekhouder van de toekomst: van cijfervreter naar business coach

november 07, 2016

Belangrijkste uitdaging voor boekhouder is ontwikkelen adviserende rol

Brussel – Vergeet het beeld van de Belgische boekhouder in zijn saai grijs pak. Om te overleven, nemen meer en meer boekhouders de rol van business coach op zich. Meer dan de helft (52%) onder hen ziet die evolutie naar een adviserende rol als de belangrijkste uitdaging in hun vak. Op nummer twee staat klantenwerving, dat voor de Belgische boekhouder een gevoelig grotere zorg is geworden dan vorig jaar. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van Pb7, in opdracht van Exact.

Business coach

Belgische boekhouders zien hun vak razendsnel veranderen door de digitalisering. Doordat nieuwe boekhoudprogramma’s steeds meer taken kunnen overnemen, worden boekhouders gedwongen om zichzelf heruit te vinden en meer als raadgever op te treden. En dat beseffen ze zelf maar al te goed. Meer dan de helft (52%) vindt het zelf de belangrijkste uitdaging in zijn vak.

Voor Jan Lamaire, General Manager Exact Cloud Solutions voor België en Luxemburg, zijn de cijfers geen verrassing: “Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat boekhouden op zich alsmaar meer gezien wordt puur als een product, en veel minder als een beroep. Boekhouders zien dat ook in, en beseffen dat ze enkel nog toegevoegde waarde kunnen bieden door als raadgevers op te treden.”

Administratie slurpt tijd op

Hoe kunnen boekhouders dat doen? Door te werken met digitale tools, die helpen met het versnellen van administratieve taken en data-analyses. Want vergis je niet: de Belgische boekhouder is nog altijd een groot deel van zijn tijd bezig met administratieve taken (33%). In Nederland zien we een gelijkaardig cijfer (34%), de Duitsers daarentegen scoren het laagst (24%).

Het hoeft dus niet te verwonderen dat de Belgische boekhouder de voordelen ziet van de automatisering: 34% ziet de waarde voor zijn bedrijf. 11% kijkt negatiever naar de toekomst: zij vrezen vooral de competitie.

Van grijs pak naar WhatsApp

De Belgische boekhouder heeft steeds minder live contact met zijn klanten. Waar vorig jaar nog 97% van de boekhouders aangaf dat live meetings werden gebruikt om advies te verstrekken aan klanten is dat dit jaar nog slechts 56%. E-mailverkeer blijft heer en meester (97%) naast de telefoon (74%). Opvallend: bijna 1 op de 5 (19%) deinst er niet voor terug om advies te geven via messaging platformen zoals SMS, WhatsApp en Facebook. Vorig jaar was dat nog maar 8%. Of hoe digitalisering er ook voor zorgt dat contact steeds persoonlijker wordt.

Het onderzoek bevroeg 2500 professionals in België, Frankrijk, Duitsland, Nederlands, Spanje, het VK en de VS, en werd uitgevoerd door Pb7 in opdracht van Exact.

Over Exact

Exact inspireert kmo’s om te groeien. Zij dragen de economie, wij ondersteunen ze daarbij. Net als onze klanten is Exact niet bang voor het onbekende. We zijn ambitieus en lopen graag voorop. We kennen de uitdagingen en maken software om die te overwinnen. Onze innovatieve oplossingen zijn toegespitst op de bedrijfsbehoeften van onze klanten. Exact biedt kmo’s en hun accountants overzicht over vandaag en inzicht in morgen. Zo helpen we onze klanten van over de hele wereld om hun ambities te realiseren. Exact. Cloud business software.

Bel direct Chat
Exact. Focus on what's next.