CFO Day

De geknipte mens

Inschrijven

In het najaar van 2019 gingen we in gesprek over hoe we als bedrijf maatschappelijke impact kunnen creëren. Nu is het tijd om even terug te plooien op zichzelf.

Want bedrijven bestaan uit mensen. En elke mens heeft de keuze (of de verantwoordelijkheid?) om zichzelf te ontwikkelen. Maar wat is ontwikkeling überhaupt? Betekent het een continu streven naar meer – meer macht, geld, kennis? Of betekent het een betere match tussen onze mogelijkheden en dat waar onze omgeving nood aan heeft? In hoeverre is de mens maakbaar en worden we straks allemaal designer humans? Deze vragen zijn cruciaal in een tijdperk waarin technologisch steeds meer mogelijk is. Kunnen we de nieuwe mogelijkheden optimaal benutten en ook nog mens blijven?

Onder de noemer ‘de geknipte mens’ onderzoeken we de relatie tussen wat gegeven is en wat we ervan maken, tussen feit en future, tussen wie u bent en wie u wil zijn. Ergens geknipt voor zijn (bv. voor de job) staat gelijk aan ervoor dienen, in het plaatje passen. Maar als we van ‘verknipt’ spreken, krijgen we ineens een minder positief beeld: gek, gestoord. Hoe dun is de lijn tussen ge- en ver-? En kunnen we iemand of willen we onszelf zodanig opknippen tot het perfecte plaatje?

Deze vragen zijn voor geen enkele functie relevanter dan voor de finance functie. Want het is een van de snelst digitaliserende functies. De ruimte om nieuwe taken op te pakken wordt daardoor groter dan ooit. Dit betekent echter ook dat daarvoor andere vaardigheden, een aangepaste mindset en meer diverse profielen nodig zijn. Voor u als CFO wordt uw leiderschap dan ook meer dan ooit op de proef gesteld. Hoe moet u anders leiding geven? Hoe ontwikkelt u zichzelf hiertoe? Waar vindt u de profielen van de toekomst? En aan welke snelheid neemt u uw mensen mee met de veranderingen?

We nodigen u uit om u te verwonderen over de menselijke soort en dus over uzelf en uw medewerkers. Leer bijvoorbeeld hoe het menselijk brein werkt en hoe we die kennis kunnen inzetten om betere interpersoonlijke relaties te bouwen. Wat de kracht van emoties en van kwetsbaarheid is. Hoe we in dna kunnen knippen en wat de mogelijkheden maar ook ethische implicaties van artificiële intelligentie zijn. Tot welke fysieke en mentale prestaties mensen in staat zijn, individueel én collectief.

Hopelijk krijgt u tijdens de dag zowel geknipte als verknipte gedachten!

BE Select your country