Choose a different country or region if you want to see the products and prices for your location. Click Continue to go to the selected country or region.

WinBooks treedt toe tot Exact Groep

WinBooks maakt vanaf nu onderdeel uit van de Exact Groep. Gezamenlijk vormen WinBooks en Exact de grootste leverancier van administratieve software in heel België. WinBooks blijft autonoom opereren binnen de Exact Groep. De manier van verkoop, ondersteuning en ontwikkeling van de software blijven ongewijzigd.

WinBooks treedt toe tot Exact Groep

Waarom neemt Exact WinBooks over?

Met deze overname versterkt Exact het marktbereik aanzienlijk binnen Brussel en Wallonië, waar WinBooks een leidende marktpositie bekleedt. Met meer dan 500.000 bedrijven die vertrouwen op zijn software, is Exact een belangrijke speler in de Benelux. Op de Belgische markt is Exact vooral actief in het noorden van het land met ruim 66.000 bedrijven en 1.100 accountants en boekhouders die werken met de software van Exact. WinBooks en Exact vormen dankzij hun krachtenbundeling de onbetwiste nummer 1 op de Belgische markt.

Het huidige distributiekanaal blijft

Exact erkent de waarde van verdelers als groei-accelerator en heeft zelf een groot dealernetwerk in Nederland en België. WinBooks blijft verkrijgbaar via het huidige kanaal van verdelers. Zij verkopen en implementeren de software en verzorgen de ondersteuning. Daarnaast krijgen verdelers de mogelijkheid om producten van Exact in hun portfolio op te nemen.

Zelfstandig opereren

WinBooks, zijn verdelernetwerk en alle producten, vormen een afzonderlijke entiteit binnen de Exact Groep. De dagelijkse leiding van WinBooks blijft in handen van Pierre Borremans en Jean-François Cuylits. Voor medewerkers verandert er niets. Ze blijven werken vanuit de vestigingen in Mortsel of Louvain-La-Neuve.

Winbooks verdelerkanaal

Wat verandert er voor klanten?

Voor klanten van WinBooks verandert er niets. Hun verdelers blijven de contactpersonen voor vragen over de software.

Wat verandert er voor verdelers?

Voor verdelers verandert er niets in de wijze waarop ze WinBooks verkopen en ondersteunen. Wel krijgen verdelers de mogelijkheid om Exact-producten toe te voegen aan hun aanbod.

Vraag & antwoord

Exact, opgericht in 1984, is een koploper in financiële en bedrijfssoftware voor kleine tot middelgrote bedrijven en accountants. Exact is sinds 1989 aanwezig in België, ons kantoor is gevestigd in Wemmel en telt 85 medewerkers. Exact heeft meer dan 66.000 bedrijven en meer dan 1.100 accountants op Exact Online in België. Er zijn 110 business apps beschikbaar die integreren met de oplossing. Andere producten die Exact aanbiedt zijn Exact Globe, Exact Synergy en Exact ProAcc.

WinBooks is een Belgisch softwarebedrijf, opgericht in 2000, gespecialiseerd in boekhoud- en bedrijfsbeheeroplossingen voor accountantskantoren en kleine bedrijven. WinBooks biedt zowel on-premise als cloud-oplossingen aan via een netwerk van meer dan 100 resellers.

Niet proactief, maar in de afgelopen 2 jaar heeft WinBooks een aantal aantrekkelijke voorstellen ontvangen van investeerders en industriespelers. Het werd steeds moeilijker om deze te negeren, vooral de interesse van Exact, aangezien dit ons de kans gaf om een nieuw hoofdstuk te schrijven in de evolutie van WinBooks.

Jean Francois Cuylits, eigenaar & Pierre Borremans, mede-oprichter. Jean-François en Pierre blijven deel uitmaken van de groep en blijven de WinBooks activiteiten rechtstreeks beheren.

De verandering van eigenaar heeft geen invloed op de huidige WinBooks productportfolio en softwareontwikkelingsactiviteiten. Exact en WinBooks zullen samenwerken om ervoor te zorgen dat klanten profiteren van de marktaanwezigheid en expertise van de gecombineerde onderneming.

De verandering van eigenaar zal geen invloed hebben op de contractuele overeenkomsten die van kracht zijn met bestaande WinBooks klanten, partners en leveranciers.

Het proces verandert niet voor klanten of resellers. WinBooks klanten moeten contact opnemen met hun lokale reseller.

De WinBooks-organisatie zal stand-alone blijven opereren in België. In de komende periode zullen we samen met het management van WinBooks mogelijkheden verkennen waarbij Exact extra ondersteuning kan bieden om hun groei en succes in België te ondersteunen.

WinBooks blijft in België blijven handelen onder het merk WinBooks. Een ondertitel "An Exact Company" wordt toegevoegd aan hun bedrijfslogo. De productnaamgeving blijft ongewijzigd.

De WinBooks organisatie blijft zelfstandig blijven opereren op de Belgische markt. Het bestaande managementteam blijft het bedrijf leiden. De functionele rapportagelijnen tussen de twee bedrijven zullen worden geformaliseerd om een effectieve samenwerking en coördinatie van de bedrijfsactiviteiten te verzekeren.

BE Select your country